Saturday, May 30, 2009

it`s over!!!

tamat sudah pengangguran selama 2 bulan lbh sket..
ari isnin neh nak lapor diri kat tpt kijer baru.
esok mau berangkat ke johor bahru.

HR pun dah tipon bgtau serba sikit pasal ari isnin neh + offer yg diorg nak bg.. terima aje, pengalaman pun tade lg..

semalam ade beruk liar dtg rumah.
nak bersuai kenal kot.
beruk tuh makan sabun basuh kat belakang neh.
agaknye die jd pening pastu merayau kat rumah jiran lak.
nak amik gambar, tp tak sempat. kak lang dah halau dulu.
last2,beruk tuh jiran depan rumah yg tangkap tanpa menggunakan senjata ape2.
hebat..hebat...

Tuesday, May 26, 2009

apekah????

currently melepak kat rumah..

semalam g meneman kak lang amik cermin mata atuk kat ade cina kat bdr baru neh.
pastu mase tunggu cina carik cermin mata tuh, die tanye kat kak lang,

C: "sape neh?"
KL: " owh.. neh adik saya"
C: "apsal die takut2?"

uiksss... terkejut plak cina tuh cakap camtuh. cina neh pandai baca fikiran org.
mmg takut2 pun.. entahlah, fikiran agak berkecamuk. rase cuak nak keje neh ade.
ker mmg sifat cenggini....

tp yg penting kene berusaha kan!!!!



oleh sebab saya takleh nak komen kat ruang comment. maka saya telah hijacked bloq ini, utk membolehkan saya mengcomment...
Comment: muka takut cam kupang, mane tak suma orang bleh perasan...kakaka

Saturday, May 23, 2009

felda di bumi permato...wakakaka

selamat sudah sampai msia.
kat klia tade pun check2 suhu badan tuh, selamatttttt...

lepak2kat umah, main2 ngan baby, makan2
pastu td balik kg.... jumpe atuk ngan uwan.
mase nak balik td...malang takleh bau plak...

tayar kete bocor mmg kene tukar tayar.
kak lang tipon "wonderpets" kg parit.. nasib baik ade kat umah.
susah gak kalau tade org lelaki time2 camneh.
almaklumlah.. kg tuh ramai dah tua2..hehehe

ade lg seminggu lg..aiyarkkkkkk

Wednesday, May 20, 2009

sayonara.. tchuss..

horeyyyyyy.... ade gak internet connection kat terminal neh ek. tade la bosan nak tunggu flight seterusnye lg 4 jam. bateri komp plak tak blh tahan ... aishhhhhh

abu dhabi nye airport meriah. besar la gak, kecik sket dr klia kot. ingatkan flight ke klia kat terminal 3, rupe2nye kat terminal 1. terminal 3 cantik n masih baru....ramai gak org menunggu neh. terasa mcm kat shopping complex plak..kakakka

cuaca cerah arineh. perjalanan dr munich - abu dhabi td tade masalah aa. stewardess etihad*airways yg layan tuh cun + pandai menarik hati..hehhe. makanan pun best. selain menu utama tuh, ade cheese cake + eskrem haagen dasz. belasah jer makan... neh tekak mual sket. nasib tak amik kambing...bagus la service diorg.

**おせわになりました。ありがとうね。。。あいしているよ** ( kalau tak paham g tanye sensei ek)

Monday, May 18, 2009

coz i`m leaving on the jet plane...

hmm...masa nya sudah tiba.iyada!!!
selesai sudah t/jawab utk masa neh walaupun tak sempurna mana..
saya harus pulang untuk berbakti kpd keluarga dan negara pula(ecehhhhhh)


Photobucket


tak mengapalah... keluarga di msia masih ada. berpisah pun sekejap jer kan..kan..kan..

demam dah elok, cuma selsema ngan batuk tak elok lg... doakan semoga tak dimasukkan dlm tin.huhuhu..

munich - abu dhabi - kuala lumpur

transit 6 jam. nak buat ape ekk??

untuk en hasben---> "marilah berusaha, pasti berjaya.."

Thursday, May 14, 2009

demam...

arituh en hasben kene selsema.. ingat antibodi kuat sgt buat2 tatau je la
pastu die pun elok lah selsema, tp bdn kejap sejuk kejap panas gak

tibe2 smlm rase tak best plak.. kepala berat, air kua dr idung, tekak pahit
check suhu.. 37.63, hmm.. tak la tinggi sgt.
bgn pg neh check balik dah turun 37.31

minta2 boleh sihat bebtol sblm balik selasa neh.. kang tak pasal2 kene kuarantin
iyada!!!..hehehe

Tuesday, May 12, 2009

at last...

mother`s day ek hari ahad.. tak sambut pun..kakakaka.. sbb, tiap2 hari adalah hari ibu.
tiap2 hari ingat kat mak. saya saaaaaaaaaayang mak.

------------------------------------------------------------------------------------------------

next week nak balik dah..kejap je sebulan lbh dah. pasneh kene berdikari balik..iyada!!
en hasben cooooool jer..

sabtu arituh sampai gak hajat nak g botanischer garten.
cuaca cerah, bunga2 pun cantik kene sinar matahari. bunga tulip tgh kembang, kalau lambat sket pegi, dah gugur kot.
awan arituh, sgt biruuu...uuuuuuuuuuu
hope satu ari nanti leh ade rumah, ade laman bleh tanam pokok bunga + buat edible garden.....


entrance
entrance


us
tulip putih


daisy
daisy.. chumelll kan


us lg
tulip kuning lak



cuti kali neh mmg tak jln mane2. jln2 sini jer.. pasneh nak kene keje, nanti penat nak menyesuaikan diri ngan environment baru. jd kali neh byk abiskan masa dok rumah. seronok gak, tido + asah skill masak...kakaka.. tak sedap mane pun.
as a result... dah jd gemuk mcm makan ibu roti tiap2 hari.... aishhhhhh.

Thursday, May 7, 2009

ich bin aza..:)

mlm td sambil tgk chel*sea vs bar*ca. mule2 sokong chel*sea sbb ball*ack ade. dah last2 tak dpt g final..kesian..

pastu en hasben tunjuk video neh sambil tuh die nyanyi same.


Schnappi the small crocodile


sgt chumilllll.. hehehehe
cubaan utk belajar bhs german, tp masih tak berjaya.

genki nai naaaaa...

mendung jer kebelakangan neh. tak best sgt,nak kuar pun tade mood. nak amek gambar pun tade mood.
arineh cadang nak g botanischer garten, kene batalkan cuaca sejuk + angin cam nak ujan.. aiyarkk

tinggal lg 2 minggu jer lg, hayaiiii ne..

ikut en hasben pegi sekolah pastu jumpe en prof. sangat kelakar..kakkaka... n die ajak g dinner esok.
en hasben byk keje minggu neh.. ari jumaat neh gambatte ne!!!

Friday, May 1, 2009

selamat bercuti!!!!


ganbare


selamat hari pekerja kpd sumer yg bekerja. saya tak keje lg..heheheh.. seronok jd housewife..kakaka

lg sebulan utk mulakan idup baru... minna gambare!!!!